Diyetinize daha fazla meyve ve sebze ekleyin

Meyve ve sebzeler düşük kalorili ve yoğun besindir, yani vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lif ile doludur. Tavsiye edilen günlük en az beş porsiyon meyve ve sebze yemeye odaklanın, doğal olarak sizi doldurur ve sağlıksız yiyecekleri azaltmanıza yardımcı olur. Bir porsiyon, örneğin yarım bardak çiğ meyve veya sebze veya küçük bir elma veya muzdur. Çoğumuz şu anda yediğimiz miktarı iki katına çıkarmamız gerekiyor.

Alımınızı artırmak için:

En sevdiğiniz kahvaltı gevreklerine antioksidan bakımından zengin meyveler ekleyin
Tatlı için karışık meyve - portakal, mango, ananas, üzüm - yiyin
Renkli bir salata için her zamanki pirinç veya makarna garnitürünüzü değiştirin
İşlenmiş atıştırmalık yiyecekler yemek yerine, baharatlı humus dip veya fıstık ezmesi ile birlikte havuç, kar bezelye veya kiraz domates gibi sebzelerde atıştırın.
Sebzeleri lezzetli yapmak nasıl
Sade salatalar ve buğulanmış sebzeler çabucak yumuşaklaşabilirken, sebze yemeklerinize lezzet katmanın birçok yolu vardır.

Renk ekleyin. Daha parlak, daha derin renkli sebzeler daha yüksek konsantrasyonlarda vitamin, mineral ve antioksidan içermez, aynı zamanda lezzeti değiştirebilir ve yemekleri daha görsel olarak çekici hale getirebilir. Taze veya güneşte kurutulmuş domates, sırlı havuç veya pancar, kavrulmuş kırmızı lahana dilimleri, sarı kabak veya tatlı, renkli biberler kullanarak renk ekleyin.

Salata yeşilliklerini canlandırın. Marul ötesine dal. Kara lahana, roka, ıspanak, hardal yeşilliği, brokoli ve Çin lahanası besinlerle doludur. Salata yeşilliklerinize lezzet katmak için zeytinyağıyla çırpmayı, baharatlı bir sos eklemeyi veya badem dilimleri, nohut, biraz pastırma, parmesan veya keçi peyniri serpmeyi deneyin.

Tatlı dişini tatmin et. Havuç, pancar, tatlı patates, patates, soğan, soğan, biber ve kabak gibi doğal tatlı sebzeler yemeklerinize tatlılık katar ve ilave şeker için isteklerinizi azaltır. Tatmin edici bir tatlı için çorbalara, güveçlere veya makarna soslarına ekleyin.

Yeşil fasulye, brokoli, Brüksel lahanası ve kuşkonmazı yeni şekillerde pişirin. Bu sağlıklı tarafları kaynatmak veya buharda pişirmek yerine, biber, sarımsak, arpacık, mantar veya soğan ile kızartmayı, kızartmayı veya tavada pişirmeyi deneyin. Veya pişirmeden önce keskin limon veya kireçle marine edin.

Yorumlar